Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року до Держбюджету сплачено 6,2 млрд грн ПДВ

, опубліковано 24 грудня 2019 о 15:24

За повідомленням в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Ореста Вітика, з початку року платники податків сплатили до Держбюджету 6,2 млрд грн ПДВ. Зокрема, він підкреслив, що цей показник на 35% перевищує минулорічні надходження, що у грошовому вираженні дорівнює 1,6 млрд грн додаткових коштів.  

 

Найбільші суми надійшли від суб’єктів господарювання, які ведуть свою діяльність у Києво-Святошинському районі – 1,4 млрд грн, Бориспільскому та Білоцерківському – 1 та 0,9 млрд грн відповідно. 

Наразі на території Київської області зареєстровано 16 232 платника податку на додану вартість – юридичних осіб, якими подано 120 593 декларації з податку на додану вартість. В той же час, 2204 юридичні особи - платники ПДВ протягом січня – жовтня 2019 року скористалися податковими пільгами з податку на додану вартість, а саме; здійснювали операції з постачання товарів та/або послуг, що є об’єктами обкладення податком на додану вартість і відповідно до Податкового кодексу та міжнародних договорів України, ратифікованих Верховною Радою України, звільнені від оподаткування або оподатковуються за нульовою ставкою.

За результатами проведених камеральних перевірок податкової звітності з ПДВ, перевірок з питань своєчасності подання такої звітності, сплати узгодженої суми грошових зобов′язань та реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних до платників ПДВ застосовано штрафних санкцій на суму понад 271 млн. грн.