Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Орест Вітик: "80,6% платників податків Київщини подають звітність в електронному вигляді"

, опубліковано 24 грудня 2019 о 15:35

«З кожним звітним періодом  все більше платників податків долучаються до онлайн спілкування з контролюючими органами. На сьогодні 140,7 тисяч платників, які перебувають на обліку в територіальних органах  ГУ ДПС у Київській області, оцифровували свій документообіг. Це на 3,6% або 9,6 тисяч платників більше минулорічного показника»,- зазначив очільник податкової служби Київщини Орест Вітик.

Зокрема, юридичні особи в електронному вигляді подали 91,6% декларацій, а   фізичні  - 66,4% Аналізуючи у розрізі податків, флагманами звітності в електронному вигляді з найбільшою питомою вагою - 99,7% залишаються платники податку на додану вартість – 17,1 тисяч платників. Ріст до минулорічного показника склав 0,3% (+256 платників ). На другому місці - подання звітності з  акцизного податку - 83,7% (+2,8%). Замикає трійку лідерів – звітність з податку на прибуток підприємств - 79,1% (+ 4,7%).

ГУ ДПС у Київській області звертає увагу платників, що сервіс «Електронний кабінет платника» функціонує за принципами прозорості, контрольованості, інтеграції із системами, що використовуються платниками податків, повноти функціоналу та спрощення процедури взаємодії платників податків і контролюючого органу, а також прискорення електронного документообігу між ними.

Вхід до «Електронного кабінету платника» здійснюється за адресою:cabinet.tax.gov.ua з використанням електронного цифрового підпису будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.