Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заповнення графи «місцезнаходження об’єкта оподаткування» ф.20-ОПП у разі придбання транспортного засобу для службового користування

, опубліковано 26 грудня 2019 о 13:21

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що ст.63 Податкового кодексу України та п.8.1 розд.VIIІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 №1588 встановлено, що  платники податків зобов’язані стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку та повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку у порядку, встановленому розд. VIIІ Порядку №1588.
Об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (далі – об’єкти оподаткування), є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів .

Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.
Формою повідомлення за ф.20-ОПП наведеною у додатку 10 до Порядку №1588, передбачено заповнення графи 8 «Місцезнаходження об’єкта оподаткування (вулиця, номер будинку/офіса/квартири)» розд. 3 «Відомості про об’єкти оподаткування платника податків».
Таким чином, якщо юридична особа придбала (орендує) транспортний засіб для службового користування, то протягом 10 робочих днів після придбання (оформлення договору оренди) подається повідомлення за ф. № 20-ОПП до контролюючому органу за основним місцем обліку, де у графі 8 розд. 3 зазначається адреса за місцезнаходженням транспортного засобу.