Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Київщині продовжується робота у напрямі боротьби з корупцією в рядах податківців

, опубліковано 28 грудня 2019 о 09:44

Працівниками управління з питань запобігання та виявлення корупції та управління забезпечення роботи ГУ ДПС у Київській області у листопаді 2019 року проведено перевірку Броварського управління ГУ ДПС у Київській області з питань правомірності повернення платникам податків помилкових та/або надміру сплачених грошових зобов’язань.

Перевіркою встановлено факти безпідставного збільшення за період 2015-2019 роки розміру переплат більше 6 млн грн та розкрадання державних коштів шляхом підробки офіційних документів та внесення недостовірних відомостей в інтегровані картки платників ІТС «Податковий блок».

За вищевказаними матеріалами Територіальним управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

З початку 2019 року співробітниками управління проведено 111 організаційно-роз’яснювальних заходів, вжито 465 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги, а саме: 359 консультацій (допомоги) працівникам ГУ ДПС у Київській області в заповненні декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та 106 індивідуальних консультацій, щодо дотримання антикорупційного законодавства. Вжито 293 заходи щодо запобігання та усунення конфлікту інтересів в ГУ ДПС у Київській області.