Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У фокусі: перевірити фіскальний касовий чек можна в Електронному кабінеті платника

, опубліковано 28 грудня 2019 о 11:08

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що Законом України «Про внесення змін до законів України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг»  передбачено можливість  подання  покупцями (споживачами) скарги щодо порушення  встановленого порядку проведення розрахункових операцій продавцями товарів (послуг).

Після  здійснення покупки покупці (споживачі)  можуть здійснити перегляд фіскального касового чеку, що формується як звичайними реєстраторами розрахункових операцій, так і програмними  РРО, застосувавши електронний сервіс «Пошук фіскального чеку», який  функціонує у відкритій частині «Електронного кабінету».

У відкритій частині «Електронного кабінету» покупці матимуть можливість перевірити достовірність  фіскального касового чеку, встановивши факт його наявності у базах ДПС. Для пошуку та перегляду фіскального касового  чеку необхідно ввести фіскальний номер РРО, дату та час  видачі чеку.

У разі відсутності або невідповідності реквізитів чеку даним інформаційних баз ДПС, покупці (споживачі) можуть надіслати до ДПС письмове  звернення, додавши копії отриманих розрахункових документів.

ДПС вивчить причину відсутності чеку  у  інформаційних базах та застосує відповідних заходів.

Для подання скарги про недійсний фіскальний чек заявник має ідентифікувати себе через приватну частину Електронного кабінету.