Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У фокусі: #пРРОсто є запитання – відповідаємо!

, опубліковано 23 січня 2020 о 13:49

Чи повинні використовувати РРО ФОП першої групи, які реалізують технічно складні товари, що підлягають гарантійному ремонту:  складні дитячі іграшки, спортивне обладнання, тощо?

 З 1 січня 2020 року ФОП – платники єдиного податку першої групи не застосовують РРО, окрім тих, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також продають лікарські засоби, вироби медичного призначення.

- Чи повинні використовувати РРО магазини, які знаходяться на ринках, але належать  ФОП  другої групи?

Відповідно до п.п.296.10. статті 296 Податкового кодексу реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку першої групи; другої - четвертої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень, застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов'язковим.

Норми цього пункту не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/