Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У фокусі: якщо вирішили подати декларацію про майновий стан і доходи особисто

, опубліковано 28 січня 2020 о 15:45

Якщо платник податків вирішив особисто подати декларацію про доходи, отримані у 2019 році, йому необхідно звернутися до податкової служби за місцем своєї податкової адреси.

Податковою адресою платника податку – фізичної особи визнається  місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник  податків у контролюючому органі ( це визначено п.45.1 ст.45 ПКУ).

Наразі у Київській області функціонує 8 територіальних управлінь ГУ ДПС регіону, до складу яких входять 26 державних податкових інспекцій. Подати декларацію про доходи за 2019 рік можна до ДПІ, яка діє на території обслуговування місця реєстрації громадянина.

Платники податку  мають право звернутися до контролюючого органу  з проханням надати консультативну допомогу щодо заповнення  річної податкової декларації та  безоплатно отримати таку послугу та бланки податкової декларації.

Нагадуємо, що податкова декларація за 2019 рік подається громадянами до 01 травня 2020 року, а  громадянами, які мають право на податкову знижку, – по 31 грудня 2020 року включно.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/