Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У пріоритеті податкової служби області – детінізація занятості, - Орест Вітик

, опубліковано 29 січня 2020 о 17:27

За повідомленням в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Ореста Вітика, у 2019 році в рамках здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення на суб’єктах господарювання офіційно прийнято на роботу 7 844 особи. «У 2019 році проведено 64 фактичні перевірки, внаслідок чого виявлено 97 неоформлених працівників», - зазначає Вітик. «Додатково до бюджету надійшло 6 мільйонів гривень ПДФО, 7,2 млн грн єдиного внеску та півмільйона гривень військового збору. Крім цього,  унаслідок здійснених перевірок 454 фізичні особи зареєструвалися суб’єктами підприємницької діяльності. Станом на 1 січня 2020 ними сплачено 1 мільйон гривень ПДФО та 1,3 млн грн єдиного податку».

Так, протягом 2019 року проведено 5 691 індивідуальних співбесід, засідань круглих столів, зустрічі з керівниками підприємств.  З них більше 60% - 3 414 - проведено працівниками ГУ ДПС у Київській області. Решта – спільно з органами виконавчої влади. За їхніми результатами підвищили рівень заробітної плати 1658 суб’єктів господарювання. При цьому, сума додаткових надходження до бюджету склали 4,5 млн грн ПДФО та ЄВ. 

«Ми звертаємо увагу роботодавців та найманих працівників на необхідність офіційного оформлення трудових відносин, оскільки у такому випадку наймані працівники втрачають права на соціальні виплати, зокрема, на пенсійне забезпечення, виплати по лікарняних листах та інші. Більше того,  встановлені за результатами контрольно-перевірочних заходів порушення вимог законодавства про працю загрожують роботодавцям значними сумами фінансових санкцій. Крім того, використання незадекларованої праці занижує доходи бюджетів та Пенсійного фонду, що призводить до дефіциту коштів, необхідних для фінансування соціальних програм», - наголосив Орест Вітик.

Нагадуємо, що на виконання доручення Прем’єр-міністра України О. Гончарука від 22.01.2020 №2313/0/1-20 про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами, протягом 20 – 31 січня 2020 триває всеукраїнська інформаційна кампанія, після 01 лютого 2020 розпочнеться підготовча робота щодо здійснення інспекційного контролю, а затим – інспектування.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/