Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пільгові кредитні ставки для підтримки мікро- та малого бізнесу

, опубліковано 07 лютого 2020 о 11:30

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що Президентом України  21 січня 2020 року підписано  закон про  внесення змін до  держбюджету-2020, які передбачають виділення 2,0 млрд.грн.  для запуску програмних кредитів на започаткування та розвиток власної справи.

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%»  націлена на підтримку мікро-  та малого бізнесу.

Позики видаватимуться на термін до п’яти років, а  їх сума становитиме  до 1,5 млн.грн.

Такі кредити дадуть змогу відкрити підприємцям власну справу та  створити нові робочі місця.

Фонд розвитку підприємництва надаватиме підтримку у вигляді компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9 відсотків:

- 5% річних  для бізнесу з виручкою  до 25,0 млн.грн. і за умови створення 2 робочих місць;

- 7% річних  для бізнесу з виручкою до  25,0 млн.грн., який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%;

- 9% річних для бізнесу з виручкою до 50,0млн.грн.

Кредити за цією програмою можуть видаватися на придбання чи модернізацію основних засобів, об’єктів нерухомості, транспортних засобів, що будуть використовуватися в комерційних та виробничих цілях, а також на будівництво, реконструкцію, ремонт приміщень, у яких ведеться основна господарська діяльність (крім офісних приміщень). 

Крім того, підприємцям надаватиметься підтримка у вигляді  часткової гарантії  за кредитами, у разі  якщо у малого та середнього бізнесу не вистачатиме застави.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/