Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ході кампанії декларування мешканці Київщини задекларували дохід на суму 82,4 млн грн

, опубліковано 14 лютого 2020 о 15:06

З 1 січня в Україні триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2019 році.

Так, заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Віталій Войтюк повідомив, що протягом першого місяця кампанії мешканці пристоличного регіону подали 668 декларацій, в яких зазначили дохід на загальну суму 82,4 млн грн.  

При цьому сума ПДФО, що підлягає сплаті до бюджету, складає 1,9 млн грн. З них вже надійшло 147,4 тис грн. Сума військового збору, що має бути перерахована на потреби збройних сил України, дорівнює 414,7 тис грн, з якої 34 тисячі гривень сплачено до бюджету.    

Мешканці області, чий дохід перевищує мільйон гривень, подали 4 декларації, де зазначили суму у 13,1 млн грн. «Цей показник становить 16% всього задекларованого доходу станом на 1 лютого 2020 року на території Київщини. З цієї суми самостійній сплаті підлягає 128 тис грн податку на доходи фізичних осіб та 26,5 тис грн військового збору», - додав заступник начальника податкової служби області.

Крім цього, Віталій Войтюк зазначив, що з загальної кількості декларантів 310 громадян або 46,4% подали декларації з метою отримання податкової знижки на загальну суму 1,4 млн грн.

 

Нагадаємо, платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Граничний термін подання декларації за звітний (податковий) 2019 рік – 30.04.2020.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/