Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи можна повернути частину коштів, сплачених за навчання в інтернатурі

, опубліковано 18 лютого 2020 о 09:15

З 1 січня в Україні триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2019 році. Це означає, що у термін до 30 квітня 2020 року громадяни, які  отримали доходи, неоподатковані під час їх виплати, зобов’язани подати декларацію про майновий стан і доходи.  

Водночас, мешканці області, які протягом звітного 2019 року сплачували за навчання (вітчизняні заклади дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної та вищої освіти) платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, можуть подати декларацію з метою отримання податкової знижки.

 Оскільки інтернатура (спеціалізація) є обов’язковою формою післядипломної підготовки випускників усіх факультетів медичних і фармацевтичних вищих закладів освіти, після закінчення якої  їм присвоюється кваліфікація лікаря або провізора - спеціаліста певного фаху,  а навчання  в інтернатурі це невід’ємна ланка безперервного процесу підготовки у вищому медичному і фармацевтичному закладах освіти фахівців за напрямом професійного спрямування, то  суми коштів, сплачених  платником податку на користь вищих медичних і фармацевтичних закладів освіти для компенсації вартості навчання такого платника податку або члена його сім’ї першого ступеня споріднення у інтернатурі, при додержанні всіх норм ст. 166 ПКУ, можуть прийматися у розрахунок податкової знижки такого платника податку за звітний рік.

 Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/