Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Залучайтесь до тестування програмних РРО, завантаживши додаток «пРРОсто»

, опубліковано 19 лютого 2020 о 09:22

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що з 19 квітня 2020 у платників податків виникає право на використання програмних РРО як альтернативи традиційним.

Для застосування програмних РРО ДПС надасть безкоштовне рішення, яким можна буде користуватися в частині фіскалізації торговельних операцій, поряд з цим, платники зможуть використовувати програмні РРО, доступні на ринку.

Для ознайомлення платників з роботою програмного забезпечення ДПС України з початку січня 2020 надала  для тестування своє програмне рішення - перший реліз безкоштовного додатку «пРРОсто», який є MVP (minimum viable product) версією для тестування. Наступні релізи відбуватимуться після опрацювання коментарів та пропозицій від тестувальників, а також з урахуванням вимог інтерфейсу (API).

Поки що  додаток працює лише в режимі онлайн. Наступні релізи нададуть  можливості застосування режиму оффлайн,  як передбачено  Законом №128-ІХ.

Програма «пРРОсто” взаємодіятиме через інтернет з фіскальним сервером податкової служби через відкритий програмний інтерфейс (API), і виконуватиме функції: формування чеку, підписання, відправлення та відображення  чеків встановленого формату,  відкриття та закриття зміни, формування звітів, перегляд даних, завантаження баз даних товарів, оновлення товарів, позицій та цін та інші, які будуть додатково виходити в наступних релізах, до 19 квітня 2020.

Програмне рішення для смартфонів та планшетів, що підтримують операційні системи Android та iOS, доступне для зареєстрованих користувачів, які виявили зацікавленість у тестуванні.

Запис на тестування відбувається на сайті https://prrosto.kmu.gov.ua/.

У разі неотримання запрошення, пропонуємо записатись на тестування повторно, подавши електронну заявку за вказаною адресою. Ваші зауваження та пропозиції до роботи програми можна надіслати безпосередньо через додаток «пРРОсто».

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/