Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Програмний РРО: простіший, дешевший, швидший у використанні

, опубліковано 20 лютого 2020 о 15:28

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що новітні програмні РРО, застосування яких передбачене Законом України від 20.09.2019 №128-ІХ,  є альтернативою традиційним РРО, а суб’єкт господарювання, залежно від власних потреб,  має право самостійно обрати, який вид РРО він буде використовувати: класичний або  програмний.

Програмні РРО мають ряд переваг перед класичними.

Зокрема, для них передбачено виключно онлайн реєстрацію та онлайн передачу (отримання) даних через Електронний кабінет, отже, скорочується документообіг та економиться час на відвідування контролюючого органу.

Z-звіт створюється в автоматичному режимі.

У програмному РРО передбачена можливість роботи в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця),  у разі тимчасової відсутності зв’язку з фіскальним сервером ДПС,  після чого звіт надсилається до ДПС.

Програмне рішення  ДПС надається безкоштовно, його інформаційна підтримка, допомога у користуванні та обслуговування також буде безкоштовним.

Суб’єкт господарювання видаватиме покупцям електронний чек, який можна надіслати на електронну пошту покупця, що позбавляє потреби придбавати принтер.

Програмний РРО зручний для  мобільних точок продажу (кава машини, мобільні продажі, тощо).

Використовувати  програмні РРО  суб’єкти господарювання можуть з 19 квітня 2020 - з цієї дати набирає чинності відповідна норма Закону України №128-ІХ.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/