Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Уточнюючу декларацію для реалізації права на податкову знижку можна подати по 31 грудня наступного за звітним року

, опубліковано 04 березня 2020 о 14:34

 Головне управління ДПС у Київській області інформує, що у разі виявлення платником податку документально підтверджених сум  витрат, що дають право на застосування податкової знижки, які не були враховані при поданні річної податкової декларації, такий платник  з метою використання свого права на податкову знижку може подати уточнюючу декларацію по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року, оскільки право на податкову знижку надається лише за наслідками звітного податкового року.

Норма  щодо надання платнику  права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року встановлена п.п. 166.1.1 п.166.1 ст.166 Податкового кодексу України. 

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року - п.п. 166.1.2 п. 166.1 ст. 166 ПКУ.           

У разі, якщо платник не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься - п.п. 166.4.3 п. 166.4 ст. 166 ПКУ.