Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вимагайте офіційного працевлаштування від своїх роботодавців

, опубліковано 13 березня 2020 о 16:10

Головне управління ДПС у Київській області нагадує роботодавцям про необхідність офіційного оформлення трудових відносин з найманими працівниками та звертає увагу що негативні наслідки застосування неоформленої праці для роботодавців, -  це суттєва фінансова та адміністративна відповідальність, а також втрата  репутації надійного партнера, яка є необхідною для розвитку й процвітання бізнесу, відчуття комфорту в його веденні.

Для громадян нелегальні трудові відносини - це втрата соціальних виплат, серед яких перш за все - пенсії, виплати по лікарняних листах, виплати допомоги у зв’язку з втратою роботи (допомога по безробіттю), тощо.

Стаття 43 Конституції України передбачає  право на працю, яке гарантується офіційним працевлаштуванням, вона ж  визначає, що  кожен громадянин має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.

Кожен громадянин країни має усвідомлювати, що офіційні трудові відносини  - це соціальні гарантії  для їх  майбутнього та формування бюджетів громад, на території яких вони здійснюють діяльність, адже офіційна заробітна плата  забезпечує поповнення  бюджетів  та фондів соціального захисту громадян.