Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перелік лікарських засобів, медичних виробів та обладнання, звільнених від сплати ввізного мита та оподаткування ПДВ

, опубліковано 02 квітня 2020 о 10:28

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що 21 березня 2020 набрала чинності  постанова Кабінету Міністрів України від  20.03.2020 р. №224 «Про затвердження переліку лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), які звільняються від сплати ввізного мита та операції з ввезення яких на митну територію України звільняються від оподаткування податком на додану вартість» (далі – Постанова №224).

Постанова №224 розроблена відповідно до п.71 підр.2 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України та пункту 96 розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України .Затвердити перелік лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), які звільняються від сплати ввізного мита та операції з ввезення яких на митну територію України звільняються від оподаткування податком на додану вартість, що додається.

Постанова №224 набрала чинності з дня її опублікування та діятиме протягом строку дії пункту 71 підрозділу 2 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України та пункту 96 розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України.

Опублікована Постанова №224 в офіційному виданні «Урядовий кур’єр» від 21.03.2020 №55.Також з повним текстом Постанови можна ознайомитись на офіційному сайті Кабінету Міністрів України за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-pereliku-likarskih-zasobiv-medichnih-virobiv-taabo-224200320.