Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова знижка за витратами, понесеними на користь закладу освіти за навчання в аспірантурі

, опубліковано 23 квітня 2020 о 09:48

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє0 що Законом України «Про вищу освіту»  встановлено, що підготовка фахівців з вищою освітою здійснюється за відповідними освітніми чи науковими програмами на різних рівнях вищої освіти, одним з яких є третій освітньо-науковий/освітньо-творчий рівень. На третьому рівні вищої освіти, на основі ступеня магістра, під час навчання в аспірантурі здобувається відповідний ступень вищої освіти (доктора філософії/доктора мистецтва).

Цей же Закон встановлює, що особи, які навчаються у вищих навчальних закладах, є здобувачами вищої освіти, серед яких є  аспірант – особа, зарахована до закладу вищої освіти (наукової установи) для здобуття ступеня доктора філософії/доктора мистецтва - пункти 1 і 2 статті 61 Закону «Про вищу освіту».

Отже,    платник податку, який навчається в аспірантурі, є здобувачем вищої освіти і, відповідно, має право на податкову знижку за витратами, понесеними на користь закладу освіти за навчання в аспірантурі.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року (за 2019  - по 31 грудня 2020).