Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тимчасово продовжено термін проведення камеральних перевірок податкових декларацій

, опубліковано 24 квітня 2020 о 13:47

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що Законом України від 30.03.2020 №540 запроваджено зміни до Податкового кодексу, згідно з якими тимчасово продовжено загальний термін проведення камеральних перевірок  податкових декларацій (крім податкових декларацій з ПДВ) за звітні (податкові) періоди березень – травень 2020, або уточнюючих розрахунків (крім уточнюючих розрахунків з ПДВ), які були подані платниками податків протягом березня – травня 2020, - такі перевірки можуть бути проведені лише протягом 60 календарних днів, які настають за останнім днем граничного строку їх подання, а якщо такі документи були надані пізніше, – за днем їх фактичного подання.

Терміни проведення камеральних перевіроки податкових декларацій та уточнюючих розрахунків з ПДВ не змінюються. Незмінними лишаються терміни проведення камеральних перевірок з інших питань, які проводяться з урахуванням строків давності, встановлених ст.102 ПКУ.

Відповідні норми внесено Законом України від 30.03.2020 №540-ІХ, який доповнив абзацом 11 пункт 52 прим.2 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/