Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС спільно з Міністерством фінансів України розробляються порядки реєстрації ПРРО та ведення реєстру ПРРО

, опубліковано 24 квітня 2020 о 13:53

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що Законом України від 20.09.2019  №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (далі – Закон № 128), запроваджуються правові підстави для застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО).

ДПС розроблено безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахункові операції. На даний час це програмне рішення вже тестується користувачами, які виявили бажання взяти участь у тестуванні. Тестове програмне рішення не потребує реєстрації у контролюючому органі.
Порядки, що регулюють питання реєстрації ПРРО та ведення реєстру ПРРО, які передбачені ст. 7 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», наразі розробляються ДПС спільно з Міністерством фінансів України.
Ці порядки передбачатимуть здійснення процедур реєстрації ПРРО та ведення реєстру ПРРО в автоматичному режимі, без участі посадових осіб контролюючого органу.

Додатково: Законом №533-ІХ від 17.03.2020 відтерміновано термін набуття чинності Законом № 128 до 01 серпня 2020.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/