Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування програмних РРО розпочнеться з 01 серпня

, опубліковано 13 травня 2020 о 14:51

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що застосування програмних РРО в Україні відтерміновано до 01 серпня 2020.

ГУ ДПС у Київській області звертає увагу платників на переваги  застосування програмних РРО.

Перш за все, реєстрація програмних РРО буде відбуватися в режимі онлайн, в електронному кабінеті, а користування РРО стане простішим та  дешевшим, а також  швидшим для бізнесу, адже  користувачам програмних РРО буде забезпечено виключно онлайн реєстрацію та онлайн передачу (отримання) даних. Передбачено автоматичний режим  створення Z-звіту, що унеможливить ризик  його не створення та загрозу застосування штрафних санкцій до платника. 

З'являється альтернатива класичним РРО, обслуговуваня яких коштує щонайменше 200 грн. щомісяця для кожного РРО.

Можливість використовувати  замість традиційних (класичних) РРО спеціальні програми, призначені для реєстрації розрахункових операцій. Таку програму можна буде встановити на будь-який гаджет: ноутбук, планшет чи  смартфон. При цьому закон прямо зобов’язує контролюючий орган забезпечити безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання, - безкоштовним буде не тільки завантаження самої програми, але і її підтримка.

Використовувати програмні РРО можна буде з 01 серпня 2020 року.

Звертаємо увагу, що нові правила застосування РРО не стосуються спрощенців І групи, річний обсяг доходу яких не перевищує 1,0 млн.грн. та фізичних осіб, які продають на ринках  вживані речі та продукцію власних підсобних господарств.

Законодавство: Закон України від 17.03.2020 року № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Усі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/