Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До Зведеного бюджету підприємства Київщини сплатили 62 млн грн екологічного податку

, опубліковано 27 травня 2020 о 14:29

З початку поточного року підприємства Київщини перерахували 62 млн грн екологічного податку. Найбільші суми надійшли від суб’єктів господарювання, як ведуть свій бізнес на території Обухівського управління – 46,6 млн грн, Білоцерківського та Бориспільського –  4,7 та 4,1 млн грн відповідно.   

Нагадуємо, що суми екологічного податку, який справляється за розміщення відходів, обчислюються платниками самостійно щокварталу, виходячи з фактичних обсягів розміщення відходів, ставок податку та коригуючих коефіцієнтів. Тобто, податок розраховується  на підставі фактичних обсягів розміщення відходів протягом звітного кварталу.

Наявність або відсутність затверджених лімітів на утворення та розміщення відходів у платника екологічного податку не впливає на обчислення сум екологічного податку, що справляється за розміщення відходів. Розмір екологічного податку при обчисленні сум податку, у разі перевищення платником податку, затверджених лімітів на утворення та розміщення відходів або у разі їх відсутності, не збільшується.

Усі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook 

https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/