Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон України №466-ІХ удосконалює порядок адміністрування плати за землю

, опубліковано 29 травня 2020 о 10:37

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що Законом України від 16.01.2020 №466-ІХ, який вніс зміни та доповнення до Податкового кодексу України  (далі - ПКУ),  удосконалено  порядок адміністрування плати за землю. Зокрема, наразі визначити податкові зобов'язання з плати за землю можна на підставі невнесених до державних реєстрів правовстановлюючих документів на земельні ділянки. Так, пункт 286.1 ст. 286 ПКУ  доповнено нормою, яка передбачає, що у разі подання платником податку до контролюючого органу правовстановлюючих документів на земельну ділянку, відомості про яку відсутні в базах даних інформаційних систем  податкової служби, сплата податку фізичними та юридичними особами здійснюється на підставі поданих платником податку відомостей до отримання контролюючим органом інформації про перехід права власності на об’єкт оподаткування.

Також змінами, внесеними Законом №466-ІХ  до ПКУ, уточнено порядок нарахування та надсилання контролюючим органом фізичним особам податкових повідомлень-рішень із сумами  плати за землю.

Усі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook 

https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/