Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Київщина: до місцевих бюджетів платники перерахували 6,1 млрд грн, - Олександр Загорський

, опубліковано 04 червня 2020 о 16:56

З початку 2020 року платники податків Київщини перерахували до місцевих бюджетів 6,1 млрд грн. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. Зокрема, він зазначив, що цей показник на 7% або 379 млн грн перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

Окремо Загорський підкреслив, що найбільші суми сплачених податків надійшли від суб’єктів господарювання, зареєстрованих на територіях Бориспільського управління – 1 млрд грн, Києво-Святошинського та Білоцерківського управлінь – 997 та 887,3 млн грн відповідно.

Традиційно у розрізі основних платежів найбільшу питому вагу має сплата податку на доходи фізичних осіб. Так, станом на 1 червня 2020 року зі своїх доходів мешканці регіону сплатили 3,8 млрд грн ПДФО. При цьому, темп приросту складає 8%, що у грошовому вираженні дорівнює 269.2 млн грн.

Суб’єкти малого та середнього підприємництва забезпечили місцевим бюджетам надходження на суму 1 млрд грн, що на 10% або 98,1 млн грн більше за аналогічний період минулого року.

Своєчасна сплата майнових податків принесла місцевим бюджетам 693,4 млн грн. Зокрема, найбільшу суму забезпечили землекористувачі, які спрямували до бюджетів області 513 млн грн, а від сплати податку на нерухомість казна територіальних громад поповнилася на суму 174,2 млн грн. У свою чергу, власники елітних автомобілів сплатили 6,4 млн грн транспортного податку. З реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів до місцевих бюджетів надійшло 193,2 млн грн. акцизного податку, що на 23% або 35,6 млн грн більше за показник аналогічного періоду минулого року.

Усі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook  https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/