Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олексій Любченко зустрівся з Головою Ради ФРУ Дмитром Олійником

, опубліковано 11 червня 2020 о 10:28

Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко та Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник обговорили питання підтримки розвитку підприємництва в Україні. 

«Державна податкова служба зацікавлена в налагодженні успішного та прибуткового функціонування підприємництва в Україні. Це створює нові робочі місця, сприяє зростанню надходжень до бюджетів, а відповідно – і розвитку вітчизняної економіки. Саме тому ми завжди виступаємо за діалог з бізнесом», – наголосив Олексій Любченко.

На думку очільника ДПС, успішне функціонування чесного підприємництва в Україні безпосередньо залежить від рівних умов для всіх учасників ринку і реалізувати це можна лише в тісній взаємодії держави та бізнесу.

На сьогодні ДПС проводить низку заходів для руйнування схем ухилення від оподаткування. Зокрема, у червні здійснюються посилені контрольні заходи на ринку підакцизних товарів. При цьому результативність таких заходів, впевнений Голова ДПС, залежить саме від їх підтримки представниками бізнесу, які ведуть прозору діяльність.

Загалом протягом 2020 року ДПС здійснено 7,7 тис. перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва та обігу підакцизних товарів. За їх результатами до порушників застосовано фінансових санкцій та донараховано акцизного податку на суму 407,5 млн. гривень. З незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 864 млн гривень.