Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для звірки розрахунків з бюджетами громадяни, які не мають КЕП, можуть звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем реєстрації

, опубліковано 16 червня 2020 о 12:58

Головне управління ДПС у Київській області  повідомляє, що облік нарахованих і сплачених сум податків, зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску в органах ДПС здійснюється в  інтегрованих картках платників (далі – ІКП), які відкриваються по кожному платнику та кожному виду платежу, які повинні сплачуватися такими платниками.

ІКП містить інформацію про облікові операції та облікові показники, які характеризують стан розрахунків платника податків з бюджетами та цільовими фондами за відповідним видом платежу.

Відповідно до п.2 глави 1 розд. ІІ Порядку, ІКП відкривається, зокрема:

- за  основним місцем обліку фізичних осіб (місце проживання фізичних осіб);

- за неосновним місцем обліку  (місцем розташування рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням, або через які проводиться діяльність).

Громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, зокрема, із заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних та особистих прав і законних інтересів.

Звернення громадян  розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, – невідкладно, але не пізніше 15-ти днів від дня їх отримання – ст. 20 Закону України «Про звернення громадян». 

Фізичні особи – громадяни, які не мають кваліфікованого електронного підпису, для отримання інформації щодо стану розрахунків за податками та зборами можуть звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації в органах ДПС.

Контролюючий орган  надає письмовий документ щодо стану розрахунків цього платника за податками, зборами у довільній формі.

Такий письмовий документ видається не пізніше 15-ти робочих днів з дня отримання заяви, в якій фізичною особою – громадянином зазначено платежі і період щодо яких здійснюється звірка стану розрахунків з бюджетами.