Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

30 червня 2020 збігає термін подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи

, опубліковано 22 червня 2020 о 12:31

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що  30 червня 2020  завершується  термін подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи  (далі – Декларації) за звітний 2019 рік.

З метою використання права на податкову знижку Декларація подається по 31 грудня 2020 року включно.

Декларація подається платниками податку до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податку.

Податковою адресою платника податку – фізичної особи визнається  місце її проживання, за яким вона береться  на облік як платник  податків у контролюючому органі (п.45.1 ст.45 ПКУ).

Подається податкова декларація  за вибором платника податків в один із таких способів :

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС  «Електронний кабінет» за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua - з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

Подання документів засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється платниками відповідно до норм Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронний цифровий підпис», Податкового кодексу України та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 №557.

  Для подання податкових декларацій онлайн платнику податків потрібно:

- отримати електронний цифровий підпис, який безкоштовно видається Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Державної фіскальної служби України -  докладна інформація розміщена на сайті  АЦСК ДФС за посиланням: http://acskidd.gov.ua/ ;

-  авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа та розпочати роботу. 

Платники податку  мають право звернутися до контролюючого органу  з проханням надати консультативну допомогу щодо заповнення  річної податкової декларації та  безоплатно отримати таку послугу та  бланки податкової декларації.

У разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації;

У разі подання податкової декларації в електронній формі, її необхідно надіслати не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

Усі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook 

https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/