Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для здійснення перереєстрації платник ПДВ подає заяву № 1 –ПДВ з позначкою «Перереєстрація»

, опубліковано 25 червня 2020 о 12:57

Головне управління ДПС у Київській області  повідомляє, що перереєстрація платників податку на додану вартість  здійснюється за правилами та у строки, визначені ст.183 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) для реєстрації платників податку, шляхом внесення відповідного запису до реєстру платників податку.
У разі перетворення юридичної особи – платника податку або зміни даних про платника податку, які стосуються податкового номера та/або найменування (прізвища, імені та по батькові) платника податку і не пов’язані з ліквідацією або реорганізацією платника податку, а також встановлення розбіжностей чи помилок у записах реєстру платників податку проводиться перереєстрація платника податку (п.183.15 ст.183 ПКУ).
Для здійснення  перереєстрації платник  протягом 10 робочих днів, що настають за днем, коли змінилися дані про платника податку або виникли інші підстави для перереєстрації, подає заяву (п.183.7 ст.183 ПКУ).

Перереєстрація, яка відбувається у зв’язку зі зміною найменування (крім перетворення) (прізвища, імені та по батькові) платника податку, який включений до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, здійснюється контролюючим органом без подання заяви платником податку на підставі відомостей з Єдиного державного реєстру.

Для перереєстрації платник ПДВ подає до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку, додаткову реєстраційну заяву з позначкою «Перереєстрація».
У разі подання реєстраційної заяви форми № 1 – ПДВ (далі – заява) з позначкою «Перереєстрація» платник ПДВ повинен вказати підстави для перереєстрації згідно з п. 183.15 ст. 183 ПКУ.
Причини реєстрації платником ПДВ або критерії, за якими платник відповідає вимогам розд. V ПКУ у реєстраційній заяві з позначкою «Перереєстрація», може не заповнюватись.