Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олексій Любченко представив стратегію роботи ДПС представникам Посольства США в Україні

, опубліковано 22 липня 2020 о 13:40

Стратегію розвитку Державної податкової служби України, її основні напрями та завдання, першочергові акценти та плани обговорили під час зустрічі Голова ДПС Олексій Любченко та в. о. заступника Голови Місії Посольства США в Україні пан Джозеф Пеннінгтон.

Слід зазначити, що за багато років роботи податкової служби це була перша зустріч на рівні керівництва інституцій. 

За словами Олексія Любченка, на сьогодні ДПС інституційно сформована і виконує свої основні завдання. Головою ДПС презентовано нову місію ДПС, що полягає у перетворенні органу на повністю транспарентну, сучасну та технологічну податкову службу, яка надає якісні та зручні послуги платникам, ефективно адмініструє податки, збори та платежі і виявляє нетерпимість до корупції.  

«Наше головне завдання – ефективне адміністрування податків, зборів та платежів, надання якісних та зручних послуг платникам. Адже бюджет наповнюють саме платники податків та ми повинні зробити для них цей процес комфортним, легким та зрозумілим», – наголосив Голова Державної податкової служби України.

Так, наразі в ДПС визначено основні стратегічні цілі, над реалізацією яких триває активна робота. Це – створення єдиної юридичної особи та якісне управління діяльністю; ефективне адміністрування податків, зборів, платежів; формування іміджу ДПС як сервісної служби європейського зразка з високим рівнем довіри у суспільстві; протидія ухиленню від оподаткування шляхом запровадження міжнародних стандартів та вдосконалення аналітичних інструментів; формування кваліфікованої, ефективної та мотивованої команди.

Завдяки оптимізації роботи та зміни пріоритетів в ДПС за останні два місяці за рахунок посилення боротьби з ухиленням від оподаткуванням вдалося ліквідувати злочинні схеми з ПДВ, які коштували бюджету значних коштів.

«ДПС має високотехнологічну систему електронного адміністрування ПДВ. Це розробка ДПС і, за своєю суттю – глобальна система міжгалузевого балансу, яка дозволяє моніторити всі ітерації бізнесу та, за великим рахунком, прогнозувати економіку, інвестиційний розвиток країни, боротися з тіньовим ринком», - зазначив Олексій Любченко.

Крім того, важливим для роботи служби є запровадження статусу єдиної юридичної особи. На сьогодні здійснюються необхідні заходи для імплементації цього закону.

«Ми покладаємо великі очікування у контексті боротьби з корупцією на нову модель єдиної юридичної особи ДПС, яка безумовно зруйнує багато корупційних зв’язків в організації за рахунок нової системи прийняття рішень в розрізі функціональних блоків», – підкреслив Олексій Любченко.

Очільник ДПС також наголосив, що в податковій очікують на допомогу Посольства США в Україні,  зокрема, у частині створення автоматизованої системи обліку справ антикорупційних підрозділів, системи електронного документообігу в ДПС, електронного аудиту, інформаційної безпеки.

У свою чергу, в. о. заступника Голови Місії Посольства США в Україні пан Джозеф Пеннінгтон запевнив у підтримці реформ у податковій службі, зокрема, заходів щодо боротьби з корупцією, модернізації ІТ-систем для запровадження нових сервісів, забезпечення захисту інформації та висловили готовність до подальшої співпраці, якщо відданість податкової служби реформам буде збережена.

Учасники зустрічі відвідали музей ДПС, ознайомились з експозицією, яка ілюструє віхи створення та 30-річну історію діяльності Служби.