Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 149 тисяч платників Київщини віддають перевагу звітуванню в електронному вигляді

, опубліковано 10 вересня 2020 о 09:48

Понад 149 тисяч платників  Київщини звітують до податкової служби регіону виключно засобами телекомунікаційного зв’язку. Це на 13,1 тисячі платників більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Такий показник становить 83,5% від загальної кількості платників, які перебувають на обліку в територіальних органах служби.

Слід зазначити, що зміни, внесені до Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами  (Наказ МФУ від 01.06.2020 року №261) та до Податкового кодексу України (Закон України від 14.07.2020 року №786-ІХ), значно спрощують такий обмін. Відтепер електронний документообіг між платником податків та контролюючим органом здійснюється без укладення відповідного договору.

Платник податків стає суб’єктом електронного документообігу після надсилання до контролюючого органу першого будь-якого електронного документа у встановленому форматі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». Підтвердженням про приєднання автора до Договору є отримання відповідної квитанції про прийняття контролюючим органом такого документа.

Дізнавайтеся про всі  новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням  www.facebook.com/tax.kyiv.oblast