Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Київщини провели робочу зустріч з головою Обухівської районної ради

, опубліковано 11 вересня 2020 о 13:31

Днями в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський разом із Першим заступником Володимиром Луговським провели виїзну робочу зустріч з головою Обухівської районної ради Ларисою Ільєнко.

Під час предметної розмови обговорювалися питання ефективних шляхів мобілізації податкових надходжень, зокрема, своєчасної та повноцінної сплати податків, що спрямовуються до місцевих бюджетів. 

За повідомленням очільника податкової службі області, цьогоріч платники Обухівщини спрямували до місцевих бюджетів більше 1 мільярда гривень. З цієї суми частка податку на доходи фізосіб складає 676 мільйонів гривень. Малий та середній бізнес району забезпечив 145 млн грн. Від плати за землю надійшло 101 мільйон гривень. Сторони обговорили також причини виникнення та шляхи зменшення податкового боргу: «Наразі ми спостерігаємо скорочення суми заборгованості в Обухівському районі на 16 мільйонів гривень», - повідомив Олександр Загорський.     

Між інших питань учасники детально обговорили питання детінізації підприємницької діяльності та створення сприятливих конкурентних умов для реального сектору економіки.

«Хочу зазначити, що уряд країни постійно працює над забезпеченням комфортних умов для відкриття власного бізнесу та надає всебічну підтримку та преференції для його збереження. Зокрема, завдяки новаціям, які запроваджуються Законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», значно удосконалюється податкове законодавство щодо дотримання принципу справедливості оподаткування та проводиться адаптування його до світових стандартів»,- наголосив очільник податкової служби Київської області.

Дізнавайтеся про всі  новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням  www.facebook.com/tax.kyiv.oblast