Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплата майнових податків забезпечила місцевим бюджетам 1,5 млрд грн, - Олександр Загорський

, опубліковано 12 жовтня 2020 о 11:34

З початку поточного року платники Київщини перерахували до місцевих бюджетів півтора мільярди гривень майнових податків. Про це повідомив в.о. начальника податкової служби області Олександр Загорський. Зокрема, за наданою інформацією, найшвидший темп приросту цьогоріч демонструє сплата податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

«Порівняно з аналогічним періодом минулого року, приріст надходжень складає 16% або 49 мільйонів гривень додаткових для бюджетів коштів. Так, станом на 1 жовтня власники нерухомості забезпечили місцевим скарбницям 353,7 млн грн», - зазначив Загорський.  З цієї суми більшу частину забезпечили юридичні особи, які спрямували до бюджетів 227,6 млн грн. Це на 11% або 21,9 млн грн більше, аніж було сплачено в аналогічному періоді торік. У свою чергу, фізичні особи-власники нерухомості перерахували 126,1 млн грн, що на 26% або 27,4 млн грн перевищує надходження минулого року.

Найбільшу суму місцевим бюджетам забезпечила плата за землю. Станом на 1 жовтня 2020 року землевласники сплатили 1,1 млрд грн: юридичні особи-землекористувачі перерахували до бюджетів територіальних громад 919,7 млн грн, фізичні особи – 191,3 млн грн, збільшивши показник на 21,7 млн грн. 

 Власники елітних автомобілів сплатили 9,7 млн грн транспортного податку, з яких 5 мільйонів гривень забезпечили юридичні особи, решту – 4,7 млн грн – фізичні особи.