Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 10 мільярдів гривень ПДФО спрямували платники Київщини до Зведеного бюджету

, опубліковано 20 жовтня 2020 о 12:22

За період січень-вересень платники Київської області зі своїх доходів спрямували до Зведеного бюджету 9,9 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. Він зазначив, що із загальної суми до Державного бюджету надійшло 2,5 млрд грн, що на 8% або 183,8 млн грн більше за відповідний показник минулого року. У свою чергу, місцеві скарбниці отримали 7,4 млрд грн. Ця сума також зросла на 8%, що у грошовому вираженні дорівнює 551,3 млн грн додаткових коштів.

Найбільші суми надійшли від осіб, зареєстрованих у Бориспільському районі – 1,9 млрд грн, Києво-Святошинського – 1,7 млрд грн та Білоцерківського районів – 1,5 млрд грн.

Нагадаємо, ПДФО сплачується із розрахунку 18% від нарахованого доходу та застосовується майже для всіх видів доходів громадян: зарплати, стипендії, заохочувальні виплати, виплати за договорами цивільно-правового характеру тощо. Водночас повідомляємо, що не оподатковуються ПДФО (ст. 164 - ст.165 ПКУ):

- відшкодування моральної шкоди в розмірі, визначеному рішенням суду, але не вище чотирикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;

- суми пенсій, розмір яких перевищує 10 розмірів прожиткового мінімуму;

- сума страхових (регламентних) виплат, страхових відшкодувань, що здійснюються Моторним (транспортним) страховим бюро України (сума не може перевищувати розмір шкоди, фактично заподіяної вигодонабувачу (бенефіціару), що визначається за звичайними цінами на дату такої страхової виплати).