Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємства Київщини збільшили відрахування податку на прибуток на 10%, - Олександр Загорський

, опубліковано 12 листопада 2020 о 15:27

«Незважаючи  на несприятливі економічні фактори, пов’язані з пандемією, викликаною коронавірусом COVID-19 та карантинні обмеження, спостерігається позитивна динаміка надходжень податку на прибуток до бюджету. Так, з початку 2020 року підприємства Київщини збільшили відрахування податку на прибуток на 10% порівняно з відповідним показником січня-жовтня 2019 року», - такі дані навів очільник податкової служби пристоличного регіону Олександр Загорський. «Станом на 1 листопада зі своїх прибутків бізнес області спрямував до Державної скарбниці 2,4 мільярда гривень, що на 207,3 млн грн більше за суму, сплачену минулоріч».   

Окремо він повідомив, що до трійки лідерів входять підприємства, зареєстровані у Києво-Святошинському районі – 307,2 млн грн, Бориспільському – 261,2 млн грн та Броварському – 246,5 млн грн.

«На збільшення суми сплати цього податку до бюджету  вплинуло покращення фінансових результатів діяльності та зростання рівня рентабельності підприємств, сумлінність платників та декларування ними реальних результатів діяльності», - підкреслив Загорський.

Нагадаємо, що Законом № 466) внесені  зміни  до  п.п.134.1.1  п.134.1  ст.134 Податкового кодексу України в частині підвищення вартісного критерію річного доходу для незастосування різниць з 20 до 40 млн.грн. та до п.137.5 ст.137 ПКУ у частині підвищення вартісного критерію річного доходу для застосування річного звітного періоду (набудуть чинності з 01 січня 2021 року).

Таким чином, платники податку на прибуток підприємств, у яких річний дохід за 2020 звітний рік не перевищує 40 млн. грн.:

- зможуть прийняти рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування на усі різниці (крім від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років), визначені відповідно до положень розділу ІІІ Кодексу, у декларації за 2020 рік;

- застосовувати у 2021 році річний податковий (звітний) період з податку на прибуток підприємств.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням  www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Підписуйтеся на telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua