Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Київщині власники елітних автомобілів сплатили 11 млн грн транспортного податку

, опубліковано 27 листопада 2020 о 12:52

З початку року платники Київщини сплатили у бюджети територіальних громад 11 мільйонів гривень транспортного податку, з яких 6 млн грн забезпечили юридичні особи. У свою чергу, фізичні особи-власники елітних автівок перерахували до місцевих скарбниць 5 млн грн.   

Нагадаємо, транспортний податок сплачують фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі,  з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати.

За об'єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу, а у разі спливу п'ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п'яти років.

Транспортний податок сплачується фізичними особами за місцем  реєстрації об’єктів оподаткування  протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням  www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 
https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПС 
https://t.me/tax_gov_ua