Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малий та середній бізнес збільшив дохід місцевих бюджетів на 8%, - Олександр Загорський

, опубліковано 07 грудня 2020 о 11:40

З початку року малий та середній бізнес забезпечив місцевим бюджетам надходження на суму 2,2 млрд грн єдиного податку. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. «За період січень-листопад суб’єкти господарювання, що обрали спрощену систему оподаткування, сплатили на 8% більше, аніж у відповідному періоді минулого року. Тобто, порівняно з аналогічним показником минулого року, дохідна частина місцевих скарбниць зросла на 170 мільйонів гривень. Підкреслю, єдиний податок посідає друге за обсягом надходжень місце у загальній структурі платежів до бюджетів територіальних громад Київщини», - зазначив Загорський.    

Більшу суму податку – 82% із загальної кількості платників – забезпечили фізичні особи-підприємці. Так, з початку року вони сплатили 1,8  млрд грн, збільшивши темп приросту до січня - листопада 2019 року на 10% або 161,7 млн грн.

Юридичні особи (ІІІ група) перерахували до бюджетів 238,5 млн грн, що на 2% або 4,3 більше за минулорічні надходження.  У свою чергу, сільгоспвиробники-спрощенці спрямували до місцевої казни 231 млн грн з динамікою приросту 2% або 4,1 млн грн.  

Найбільші суми забезпечили підприємці, зареєстровані у Києво-Святошинському районі – 427,6 млн грн, Білоцерківському – 394 млн грн та Ірпінському – 319,2 млн грн.  

Загалом на території Київської області обліковується 7917 юридичних осіб-спрощенців та 81415 фізичних осіб-підприємців.