Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Показник надходжень зі сплати ПДФО зріс на 10%», - Олександр Загорський

, опубліковано 15 грудня 2020 о 13:20

За 11 місяців поточного року зі своїх доходів мешканці пристоличного регіону сплатили до зведеного бюджету 12,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомив заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. За наданою інформацією, цьогорічний показник зріс на 10% або 1,1 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року.

«З початку року до Державної скарбниці надійшло 3,1 млрд грн, що на 9% або 257,4 млн грн більше, аніж було сплачено у відповідному періоді торік. У свою чергу, до бюджетів територіальних громад Київщини мешканці області спрямували 9,3 млрд грн з темпом приросту 9% або 772 мільйони гривень. Податок на доходи фізичних осіб – основне джерело наповнення місцевих бюджетів. Наразі цей податок забезпечує 64% доходу казни територіальних громад», - зазначив Загорський.

Найбільші суми надійшли від жителів Бориспільського району – 3 млрд грн, Києво-Святошинського та Білоцерківського районів – 2,9 та 2,6 млрд грн відповідно.

Нагадаємо, ПДФО сплачується із розрахунку 18% від нарахованого доходу та застосовується майже для всіх видів доходів громадян: зарплати, стипендії, заохочувальні виплати, виплати за договорами цивільно-правового характеру тощо.