Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася зустріч з представником Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у північних областях

, опубліковано 18 грудня 2020 о 13:20

Цього тижня відбулася зустріч керівництва ГУ ДПС у Київській області з представником Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у північних областях Вікторією Пєховою. З боку податкової служби участь у заході взяли заступники начальника Олександр Мазуренко та Михайло Огерук.

Лейтмотив зустрічі – загальні напрями діяльності інституту Уповноваженого, форми роботи, а також окремі проблемні питання, що виникають за результатами проведення моніторингових візитів.

Зокрема, учасники обговорили аспекти діяльності низки громадських організацій, чиє функціонування має ознаки здійснення господарської діяльності без дотримання порядку її ведення. «Відповідно до статутних документів, громадські організації мають право бути засновниками суб’єктів господарювання. Водночас вони фактично здійснюють таку діяльність самостійно, порушуючи порядок, встановлений законодавством України, та за відсутності дозвільних документів. Інколи йдеться про діяльність центрів реабілітації алко- та наркозалежних, що передбачає наявність медичної ліцензії», - зазначила Вікторія Пєхова. «Такий стан справ тягне за собою, насамперед, неналежне надання відповідними закладами послуг громадянам з охорони здоров’я, можливий незаконний обіг наркотичних препаратів, використання незареєстрованих найманих працівників, а також порушення у сфері оподаткування».

Крім цього, зустріч містила інформаційно-просвітницьку складову. Так, сторони обговорили питання запобігання та протидії дискримінації у різних сферах, приклади забороненої поведінки, а також шляхи протидії дискримінації у різних сферах суспільного життя.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням  www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 
https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua