Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар для ФОПів-платників єдиного податку відбувся у Вишгороді

, опубліковано 02 лютого 2021 о 16:18

Податківці Київщини провели черговий семінар для платників єдиного податку другої-четвертої груп щодо новацій у податковому законодавстві, застосування РРО та програмних РРО, а також кампанії декларування доходів, отриманих громадянами минулого року. Цього разу захід проведено у Вишгородській ДПІ. Серед запрошених були представники органів місцевої влади, керівники торгівельно-розважальних закладів та ринків. З боку обласного апарату податкової служби участь взяли заступники начальника Олександр Загорський, Валерія Буділовська, заступник начальника управління адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Анна Топка, начальник Вишгородської ДПІ Олександр Назарчук.

Заступник начальника Олександр Загорський наголосив, що новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій не поширюється на мікробізнес та не передбачають тотальної фіскалізації.

Найактуальнішим питанням зустрічі стало впровадження РРО та програмних РРО з 01.01.2021 року, основні кроки їх реєстрації та вимоги до застосування. Крім того, обговорили і коло платників, для яких передбачена відстрочка у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій до 01.01.2022 року.

Щодо декларування доходів, Анна Топка, заступник начальника управління адміністрування податків і зборів з фізичних осіб, підкреслила, що за результатами 2020 року громадяни, які отримали доходи, з яких не було сплачено податок на доходи фізичних осіб, обов’язково подають до податкового органу за своїм місцезнаходженням декларацію про майновий стан і доходи. Також вона наголосила, що декларацію необхідно подати до 1 травня поточного року, а скористатися правом на податкову знижку громадяни можуть до 31.12.2021 року.

Говорили також і про основні види порушень, пов’язані з використанням незадекларованої найманої праці та допуск до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Доєдналися до семінару представники Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області – участь у заході взяла начальник фінансово-економічного управління Юлія Калита. Зокрема, вона детально розповіла, як розмір пенсії залежить від страхового стажу та заробітної плати.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням  www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua