Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій?

, опубліковано 12 лютого 2021 о 13:01

Отримуємо кваліфіковані ключі.

Здійснюємо вхід до приватної частини Електронного кабінету, який розміщено за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/login

Якщо в податковій відсутні відомості про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які проводиться діяльність на яких буде застосовуватись ПРРО, необхідно подати заяву за формою 20-ОПП - Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які проводиться діяльність (форма J/F1312002).

  1. Для реєстрації ПРРО створюємо електронний документ за формою № 1-ПРРО «Заява про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій» (J/F1316602). Виконуємо перевірку та у разі відсутності помилок, зберігаємо, підписуємо за допомогою ключа та направляємо Заяву на обробку.
  2. Перевіряємо отримання квитанції про обробку Заяви, та у разі успішної обробки, у квитанції отримуємо: «Документ прийнято» «Інформація – ПРРО «Назва каси» з локальним номером «Номер каси» призначено фіскальний номер «Фіскальний номер ПРРО».
  3. Подаємо Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО) форма № J/F1391801. Цей крок – для надання відомостей щодо касирів, які будуть користуватись даним ПРРО.
    1. В разі успішної обробки повідомлення про касирів за формою J/F1391801, завантажуємо та встановлюємо програмне забезпечення ПРРО з офіційного вебпорталу ДПС, яке розміщено у банері «Програмні РРО» та доступні за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.
    2. Авторизуємося, починаємо працювати.