Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Київщини провели зустріч з очільниками ОТГ Броварського району

, опубліковано 17 березня 2021 о 12:15

ГУ ДПС у Київській області продовжує роботу, спрямовану на забезпечення реалізації державної податкової політики, безумовне виконання завдань із надходження платежів до бюджетів, удосконалення системи адміністрування податків, зборів, платежів, протидію ухиленню від оподаткування.

З цією метою, а також задля поглиблення співпраці з територіальними громадами, детального аналізу проблем, що виникають у сфері оподаткування на місцях, податківці Київщини взяли участь у засіданні наради під головуванням керівника Броварської районної державної адміністрації Георгія Біркадзе з головами територіальних громад Броварського району.

У ході наради обговорено питання стосовно суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території громади, але не сплачують податки у її бюджет, зокрема ПДФО. Крім того, приділено увагу необхідності інвентаризації договорів оренди земельних ділянок на предмет актуальності нормативно-грошової оцінки землі, ставки орендної плати та  земельного податку, а крім того оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, тощо.  

Поряд з тим, учасники наради зосередили увагу на необхідності ефективної взаємодії та обміну інформацією, у рамках передбачених діючим законодавством, а також безумовному реагуванню підрозділами ГУ ДПС у Київській області на факти порушення суб’єктами господарювання вимог нормативно-правових актів, що регулюють правовідносини у сфері сплати та збору податків.

 «В умовах упровадження територіальної та фінансової децентралізації питання самодостатності місцевих органів влади вимагає ефективного адміністрування податків та зборів, що покликані забезпечити самостійність місцевих бюджетів.

Задля досягнення цієї мети підрозділи ДПС та органи місцевого самоврядування мають налагодити дійсно партнерські відносини.

Зі свого боку, підрозділи ГУ ДПС у Київській області завдяки якісному виконанню покладених на них функцій забезпечать відповідні надходження до місцевих бюджетів, чим безперечно сприятимуть створенню умов для розвитку територіальних громад Київщини» - підкреслив в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Київській області Денис Гергі.