Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові новації, декларування та електронні сервіси – тема семінару - практикуму

, опубліковано 18 березня 2021 о 16:50

Нещодавно в Макарівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся семінар – практикум для платників податків, на якому податківці розповіли  про податкові новації, які вступили в дію з початком нового року,  про Деклараційну кампанію 2021,  а також електронні сервіси від ДПС, які розвиваються та стають доступнішими та актуальними для сучасних платників.

Присутнім  нагадали про кампанію декларування доходів, отриманих протягом минулого року, яка стартувала з 1 січня 2021 року.  Зокрема, звернули увагу платників, у кого виникає необхідність подання декларації про доходи, граничні строки подання декларації за звітний рік, а також місця та способи подання такої декларації.

Також було наголошено, що найпопулярнішим сервісом і засобом для співпраці з Податковою службою є «Електронний кабінет платника», який поєднав у собі ряд можливостей (сплата податків, подання звітності, заяв, декларацій в режимі онлайн, недопущення помилок тощо). Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням cabinet.tax.gov.ua.

Окремо податківці акцентували увагу платників на новий сервіс "Е-повернення", який дає змогу дистанційно подати заяву на повернення коштів та декларацію на податкову знижку.

Наприкінці заходу було проінформовано платників і про новинку від ДПС – «InfoTax». Завдяки новому сервісу, через месенджери Telegram та Viber, платники податків мають можливість дізнатись про:

- стан розрахунків з бюджетом;

- реєстраційні та облікові дані;

- про результати обробки документів;

- про строки подання звітності та сплати податків.