Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роздрібна торгівля коктейлями, виготовленими з використанням алкогольних напоїв, вміст спирту в яких перевищує 0,5%, оподатковується акцизним податком

, опубліковано 01 квітня 2021 о 13:22

Під визначення алкогольних напоїв підпадають коктейлі, виготовлені з використанням алкогольних напоїв, якщо вміст спирту етилового у них перевищує 0,5 % об’ємних одиниць.     

Продаж таких коктейлів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших об’єктах громадського харчування, є операціями з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, та оподатковуються акцизним податком.
Ставка акцизного податку з обсягів реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі, зокрема, алкогольних напоїв складає  5% (п.п. 215.3.10 п. 215.3 ст. 215 ПКУ).

Базою оподаткування є вартість (з ПДВ та без урахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) підакцизних товарів, що реалізовані відповідно до п.п. 213.1.9 п. 213.1 ст. 213 ПКУ.