Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сьогодні, 05 квітня 2021 року в Обухівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області у режимі онлайн зв’язку відбулася зустріч з платниками податків на тему «Застосування програмних РРО». Під час роботи начальниця Обухівської ДПІ Світлана Бєляєва докладно інформув

, опубліковано 05 квітня 2021 о 15:23

Сьогодні, 05 квітня 2021 року в Обухівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області у режимі онлайн зв’язку відбулася зустріч з платниками податків на тему «Застосування програмних РРО».

Під час роботи начальниця Обухівської ДПІ Світлана Бєляєва докладно інформувала учасників засідання про вимоги щодо застосування РРО у 2021 році та про розширення сфери їх застосування з 01 січня 2022 року. Також вона звернула увагу на те, що з 01.08.2020 року реєстраторами розрахункових операцій можуть бути не тільки класичні РРО, але і програмні  РРО - тобто, це можуть бути смартфони, планшети, ноутбуки та інші засоби, на які для їх використання в якості касових апаратів необхідно встановити відповідне програмне забезпечення та мати безперервний доступ до Інтернету. Для цього ДПС розроблено та надано для користування два безкоштовних програмних рішення ”Програмний реєстратор розрахункових операцій” та фіскальний додаток пРРОсто, що призначені для проведення розрахункових операцій та розміщені на офіційному вебпорталі ДПС.

У ході засідання обговорили зміни, запроваджені Законом України від 01.12.2020 №1017-ІХ  «Про внесення змін до ПКУ та інших законів відносно лібералізації РРО платниками єдиного податку і відміни механізму компенсації частини ш/с покупцю (КЕШБЕК)» та проблемні питання, що виникли у суб’єктів господарювання стосовно застосування РРО/ПРРО.