Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування: мешканці Київщини задекларували півтора мільярда гривень

, опубліковано 12 квітня 2021 о 15:24

Наразі мешканці пристоличного регіону подали 4 473 декларації про майновий стан і доходи, в яких зазначили дохід на загальну суму 1,5 млрд грн.

В розрізі основних задекларованих доходів питому вагу у 40% або 611 млн грн має дохід, нарахований (виплачений, наданий) у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат, які нараховані (виплачені, надані) відповідно до умов трудового договору (контракту). Від оподаткування дивідендів громадяни задекларували дохід на суму 222,5 млн грн, що у структурі вказаних доходів дорівнює долі у 15%. Декларували мешканці Київщини і успадковане та отримане у подарунок майно на суму 153,3 млн грн (10% у структурі доходів)

На суму 372 млн грн (25%) вказано доходи, які не включаються до розрахунку загального річного оподатковуваного доходу. Їхня основна частина - 201,4 млн грн - доходи, отримані від провадження господарської діяльності за спрощеною системою оподаткування протягом звітного (податкового) року.

Прогнозовано до бюджету надійде 27 млн грн податку на доходи фізичних осіб, з яких скарбниця вже отримала 9,2 млн грн. Крім цього, платники спрямують 4,1 млн грн військового збору. З цієї суми вже сплачено 1,5 млн грн або 37% від задекларованої до сплати суми.