Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власників земельних ділянок та землекористувачів запрошуємо для звірки даних щодо обчислення плати за землю

, опубліковано 15 квітня 2021 о 15:20

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що нарахування  сум плати за землю фізичним особам  проводиться податковими органами за місцем знаходження земельної ділянки, які надсилають платнику податку  до 01 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку.

Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Облік фізичних осіб - платників податку і нарахування відповідних сум проводяться податковими органами за місцем знаходження земельної ділянки щороку до 01 травня.

У зв’язку з вищевикладеним, запрошуємо  власників земельних ділянок та землекористувачів звертатися до центрів обслуговування платників ГУ ДПС у Київській області для проведення звірки даних щодо:

-розміру площ та кількості земельних ділянок, що перебувають у власності та/або користуванні платника податку;

-права на користування пільгою зі сплати податку;

-розміру ставки земельного податку;

-нарахованої суми плати за землю.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником плати за землю на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, користування пільгою а також у разі зміни розміру ставки плати за землю, податкові органи за місцем знаходження кожної із земельних ділянок проводять протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку і надсилають (вручають) платнику нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).