Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання сплати заборгованості з ЄСВ порушено під час «круглого столу» з платниками Білоцерківщини

, опубліковано 22 квітня 2021 о 16:44

Сьогодні у режимі відеоконференцзв’язку засобами Zoom, проведено засідання «круглого столу» за участі податківців Київщини, фахівців ГУ Пенсійного фонду України в Київській області, Білоцерківського міського відділу ДВС та підприємств Білоцерківського району щодо своєчасної сплати та погашення заборгованості з ЄСВ та наслідків несплати внеску.

У вступному слові заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Михайло Огерук наголосив на позитивній динаміці скорочення заборгованості по сплаті єдиного внеску по регіону та націлив учасників заходу на тісній співпраці по наповненню бюджету.

Продовжуючи тему, начальниця Білоцерківського відділу по роботі з податковим боргом Леся ДОВГАЛЬ зауважила, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника, розстрочення та відстрочення заборгованості не передбачено і така заборгованість не підлягає списанню.

У доповнення, начальник відділу забезпечення наповнення бюджету №3 фінансово - економічного управління ГУ Пенсійного фонду України в Київській області Віолета Мелашенко зазначила, що роботодавець, який не сплачує єдиний внесок, створює найманому працівникові проблеми з нарахуванням пенсії. Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» громадяни мають право на отримання пенсій та соціальних послуг із солідарної системи зокрема за наявності необхідного страхового стажу.

У свою чергу, підприємства, які були запрошені на засідання, висвітлили основні причини виникнення заборгованості. За результатами конструктивного діалогу було окреслено шляхи скорочення та погашення боргу платниками та недопущення виникнення їх у подальшому.