Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заяву на повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошового зобов’язання можна подати в електронному вигляді

опубліковано 23 квітня 2021 о 14:50

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що для повернення з бюджету помилково та/або надміру сплачених сум грошового зобов’язання та пені (крім ЄСВ) платник податків має подати протягом 1095 днів від дня їх виникнення до територіального органу ДПС за місцем обліку помилково та/або надміру сплаченої суми заяву у довільній формі з зазначенням напряму перерахування коштів:

-на поточний рахунок платника податків в установі банку;

-на єдиний рахунок (у разі його використання);

-на погашення грошового зобов’язання та/або податкового боргу з інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, незалежно від виду бюджету;

-повернення у готівковій формі коштів за чеком у разі відсутності у платника податків рахунка в банку.

Повернення надміру сплачених податкових зобов’язань з ПДВ, зарахованих до бюджету з рахунка платника податку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість у порядку, визначеному п. 200 прим. 1.5 ст. 200 прим. 1 ПКУ,  здійснюється виключно на рахунок платника в системі електронного адміністрування ПДВ, а у разі його відсутності на момент звернення платника податків із заявою на повернення надміру сплачених податкових зобов’язань з ПДВ або на момент фактичного повернення коштів - шляхом перерахування на поточний рахунок платника податків в установі банку.

Платник має змогу подати заяву в електронній формі через приватну частину Електронного кабінету за ідентифікатором форми J/F 1302001 або у довільній формі через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету.

У приватній частині Електронного кабінету робота  здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.
Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Також заяву платник податків може надати до територіального органу ДПС засобами програмного забезпечення ІТС «Єдине вікно подання електронної звітності».

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПС

https://t.me/tax_gov_ua