Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відображення у декларації з ПДВ операцій з отримання послуг від нерезидента на митній території України

, опубліковано 19 травня 2021 о 16:23

Головне управління ДПС у Київській області інформує,  що       Порядком заповнення і подання податкової звітності з ПДВ, визначено, що операції з отримання послуг від нерезидента на митній території України відображаються в наступних рядках податкової декларації з ПДВ (далі - декларація):
- у рядку 6.1 вказуються обсяги послуг, отриманих від нерезидента на митній території України, а також коригування податкових зобов’язань, нарахованих за такими операціями, що оподатковуються за основною ставкою (20%)
- у рядку 6.2 вказуються обсяги послуг, отриманих від нерезидента на митній території України, а також коригування податкових зобов’язань, нарахованих за такими операціями, що оподатковуються за ставкою 7 %.

Згідно з п.п. «г» п. 201.11 ст. 201 ПКУ підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту без отримання податкової накладної, також є, зокрема податкова накладна, складена платником податку - отримувачем послуг, що постачаються нерезидентом, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до п. 208.2 ст. 208 ПКУ та зареєстрована в ЄРПН.

Податковий кредит та коригування податкового кредиту відображаються:

 -у рядку 13.1 відображаються обсяги отриманих на митній території України від нерезидента послуг, а також коригування податкового кредиту за такими операціями, що оподатковуються за основною ставкою.
 -у рядку 13.2 відображаються обсяги отриманих на митній території України від нерезидента послуг, а також коригування податкового кредиту за такими операціями, що оподатковуються за ставкою 7 %.

 Заповнення зазначених рядків передбачає подання додатка (Д1) до декларації за умови проведення коригувань податкових зобов’язань, нарахованих за операцією з отримання послуг від нерезидента на митній території України (у разі збільшення суми компенсації за звітний період на підставі розрахунків коригування, складених у звітному періоді та не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних на дату подання звітності) та/або коригування податкового кредиту за такою операцією. При цьому отримувач послуг – платник податку у порядку, визначеному ст. 201 ПКУ, складає податкову накладну із зазначенням суми нарахованого ним податку, яка є підставою для віднесення сум податку до податкового кредиту у встановленому порядку.