Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виправлення помилки у розрахунку ПЗ, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим платником ПДВ, які постачаються нерезидентами, не зареєстрованими платниками ПДВ, на митній території України

, опубліковано 25 травня 2021 о 16:24

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що  Розрахунок податкових зобов’язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник ПДВ, які постачаються нерезидентами або їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків,  на митній території України  заповнюється особами, не зареєстрованими платниками ПДВ, які згідно п.180.2 ст.180 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) є відповідальними за нарахування та сплату податку до бюджету при отриманні таких послуг.
У разі уточнення податкових зобов’язань у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок у раніше поданому розрахунку, розрахунок з позначкою «Уточнюючий» може бути поданий у спосіб, визначений  у абз.4 п. 50.1 ст. 50 ПКУ.

У розд. II «Розрахунок уточнення податкових зобов’язань у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок» уточнюючого розрахунку за операціями з постачання послуг нерезидентами відображаються відповідні показники з урахуванням уточнення за звітний (податковий) період, що уточнюється:
1) у графах 2-7,10 або 11 - відображаються відповідні показники
звітного періоду, що уточнюється. У разі якщо до розрахунку за цей звітний період раніше вносилися зміни, у графах 7, 10 або 11 відображаються відповідні показники граф 8, 12 або 13 останнього уточнюючого розрахунку за операціями з постачання послуг нерезидентами, який подавався до розрахунку звітного (податкового)
періоду, що уточнюється;

2) у графах 8, 12 або 13 відображаються відповідні показники з урахуванням уточнення;
3) у графах 9, 14 або 15 відображається сума помилки (абсолютне значення).
Значення рядка «Усього до нарахування/зменшення» уточнюючого розрахунку за операціями з постачання послуг нерезидентами відображається в обліку з ПДВ контролюючим органом.

Особа, відповідальна за нарахування та сплату податку до бюджету, яка самостійно виявляє факт заниження податкового зобов’язання минулих періодів, зобов’язана сплатити штраф, нарахований відповідно до абз.4 п.50.1 ст.50 ПКУ.
У рядку «Сума штрафу, нарахована платником самостійно у зв’язку з виправленням помилки (у разі позитивного значення рядка «Усього до нарахування/зменшення»)» відображається сума нарахованого штрафу. Значення цього рядка відображається в обліку з ПДВ контролюючим органом.