Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Якщо повторно склали ПН на одну операцію з постачання товарів - необхідно скласти розрахунок коригування до помилкової ПН

, опубліковано 25 травня 2021 о 16:40

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що у випадку помилкового складання податкової накладної на операцію з постачання товарів/послуг (складання 2-х податкових накладних на одну операцію з постачання товарів/послуг) та реєстрації їх в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН), з метою виправлення допущеної помилки платник податку має право скласти розрахунок коригування до помилкової (другої) податкової накладної. Такий розрахунок коригування підлягає реєстрації в ЄРПН покупцем (отримувачем) товарів/послуг, з дотриманням визначених термінів реєстрації.

Згідно з абз.2 п.1 розд.ІІІ  Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21, до податкової декларації з податку на додану вартість (далі – декларація) вносяться дані податкового обліку платника окремо за кожний звітний (податковий) період, без наростаючого підсумку.

Дані, наведені в податковій звітності, мають відповідати даним бухгалтерського та податкового обліку платника.

Отже, у декларації платником вказуються дані, зазначені у складеній на підставі первинних документів податковій накладній. Тому обсяги постачання товарів/послуг та сума податку на додану вартість, вказані у помилковій (другій) податковій накладній і розрахунку коригування до неї, у декларації не відображаються.